De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2
Inbouwplaats
Aanvullend artikel/aanvullende informatie

Uitlaatpijp

Vind direct de juiste uitlaatpijp door het kenteken van jouw auto in te vullen.

De uitlaatpijp maakt deel uit van het systeem dat ervoor zorgt dat de gassen die door de motor worden geproduceerd, worden afgevoerd. Net als alle andere onderdelen van de uitlaat moet de uitlaatpijp ook zware omstandigheden kunnen weerstaan, zoals warmte die door de motor wordt gegenereerd, en zit hij onder de auto waardoor deze wordt blootgesteld aan de elementen.  Dit betekent dat het onvermijdelijk is om na verloop van tijd wat sporen van schade te hebben zoals roest of kleine gaatjes, die lekkage in het systeem veroorzaken.

Flexibel deel

Er zijn enkele uitlaatpijpen die een flexibel deel hebben. Omdat het systeem niet alleen de gassen moet weg laten stromen maar ook te maken heeft met de trilling van de motor, zou het het onderdeel uit elkaar zou trillen als er geen flexibel deel was om de trillingen te dempen. Dit deel is nogal klein maar  in ieder geval niet minder belangrijk dan de rest van de onderdelen. Ook tijdens het rijden schiet je soms te snel over een hobbel heen, deze schok wordt dan ook gedempt door het flexibele deel wat de schade aan de rest van het systeem beperkt.

De uitlaatpijp vervangen

Alles wat aan slijtage onderhevig is, moet uiteindelijk worden vervangen of gerepareerd. De uitlaatpijp is daar geen uitzondering op, zeker niet gezien het feit dat hij te maken heeft met alle elementen en warmte die door de motor wordt geproduceerd. Een veel voorkomende boosdoener is  roest. Indien dit niet op tijd aangepakt wordt kan dit gaten in het systeem veroorzaken en lekkage veroorzaken waardoor de gassen het systeem voortijdig kunnen verlaten. Er zijn natuurlijk ook andere materialen die voor een langere levensduur van de pijp zorgen; denk hierbij aan een rvs-uitlaatpijp. Wanneer het uiteindelijk tijd is om het onderdeel te vervangen, is dit dus een goede vervanging als je gaat voor een langere levensduur. Maar zelfs de flexibele uitlaatpijp kan uiteindelijk kapot gaan. Hoewel hij flexibel is, kan het weefsel na een tijdje gaan scheuren. Hier zijn ook duurzamere alternatieven voor zoals een rvs flexibele uitlaatpijp

Uitlaatpijp kopen 

Een uitlaatpijp is vaak specifiek voor een bepaald merk en model. Zorg er dus voor dat je op zoek gaat naar het juiste onderdeel dat geschikt is voor jouw auto. Uitlaatdiscouter.NL biedt bijvoorbeeld specifieke uitlaatpijpen voor een Mercedes A klasse, maar ook voor een hele reeks verschillende merken en modellen. Op de website is het supereenvoudig om precies te vinden wat je zoekt. Er is namelijk een keuzebalk bovenin waar je het merk, model en bouwjaar van je auto kunt invoeren. Zo krijg je alleen de onderdelen te zien die geschikt zijn voor jouw auto. Het kan ook zijn dat je het model of bouwjaar van de auto niet precies weet. Voer dan je kenteken in om de geschikte onderdelen te vinden: handiger kan het haast niet!

Uitlaatpijp vergelijken
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.