De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2
Inbouwplaats
Diameter [mm]
Aanvullend artikel/aanvullende informatie

Montagedelen uitlaat

Vind direct de juiste uitlaat montagedelen door het kenteken van jouw auto in te vullen.

Het uitlaatsysteem is een cruciaal onderdeel van een auto en behoort dus stevig bevestigd te worden aan de auto zelf! Logischerwijs moeten alle montagedelen van hoogwaardig materiaal zijn. De montageonderdelen zijn een brede selectie bevestigingsmiddelen die worden gebruikt om het uitlaatsysteem bij elkaar te houden en aan de auto zelf te monteren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan flenzen om de pijpen met elkaar te verbinden, maar ook aan ringklemmen of metalen haken om de uitlaat aan het ophangsysteem van het chassis van de auto te bevestigen. Kortom: de montageonderdelen zijn noodzakelijk voor een veilige verbinding tussen de onderdelen van het uitlaatsysteem onderling en met de auto zelf.

Montagedelen kopen

Bij het kopen van montageonderdelen voor je uitlaatsysteem is het belangrijk te weten voor welk deel van de uitlaat je het montageonderdeel precies nodig hebt. Het uitlaatsysteem bestaat uit verschillende elementen die allemaal verschillende montagetechnieken kunnen hebben. Ook de stijl van de uitlaat kan een rol spelen; auto's hebben meestal geen universele uitlaatsystemen. De een kan bijvoorbeeld een grotere diameter hebben dan de ander of heeft de montagepunten vaak niet op dezelfde plek. Bij Uitlaatdiscounter is het echter gemakkelijk de juiste onderdelen te vinden. Door het merk, model en bouwjaar van je auto in te voeren, krijg je alle onderdelen te zien die specifiek zijn voor jouw auto. Het kan zelfs nóg gemakkelijker: voer gewoon het nummer van je kenteken in en je krijgt de juiste onderdelen te zien.

Verschillende montagedelen

Aangezien er verschillende onderdelen in het uitlaatsysteem zitten, zijn er ook verschillende soorten montageonderdelen. Het systeem gebruikt bijvoorbeeld diverse soorten montageoplossingen om de onderdelen bij elkaar te houden, aan het motorblok te koppelen en ook aan de auto zelf te bevestigen. Er zijn verschillende soorten flenzen die worden gebruikt voor het vastschroeven van de uitlaatpijpen aan de motor. Om de uitlaatonderdelen aan elkaar te koppelen wordt er gebruik gemaakt van klemringetjes die voorkomen dat ze los komen te zitten. Natuurlijk moet dit hele systeem ook aan de auto zelf bevestigd worden. Om dit te doen zijn er metalen beugels die aan specifieke bevestigingspunten worden gehangen en er worden soms zelfs U-schroeven gebruikt voor een stevigere montage.

De montagedelen vervangen

Net als de rest van het uitlaatsysteem hebben ook de montagedelen te maken met slijtage. Ze staan bloot aan trillingen en hoge temperaturen van de motor, maar ook aan opspattend water en vuil. Dit alles kan leiden tot roest of andere defecten. Deze defecten zijn meestal goed merkbaar. Wanneer de klemmen die de uitlaatpijpen bij elkaar houden het beginnen af te laten weten, hoor je hoogstwaarschijnlijk meer geluid vanaf het uitlaataansluitpunt, wat wordt veroorzaakt door de lekkage. Als de hangers gaan roesten en breken, begint het hele systeem onder de auto te rammelen. Het wordt dan tijd om het te vervangen of te repareren.

Montagedelen uitlaat vergelijken
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.