De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2
Inbouwplaats
Emissienorm
Aanvullend artikel/aanvullende informatie

Katalysator

Katalysatoren voor de laagste prijs!

Op zoek naar een nieuwe katalysator voor de laagste prijs? Dan ben je hier op de juiste plek. We bieden een groot assortiment aan katalysatoren aan met tot wel 3 jaar garantie. En ook nog eens met de laagste prijs-garantie!

Vind direct de juiste katalysator!

Het hebben van een katalysator op een auto is een absolute must. De betekenis van katalysator heeft in de auto-industrie een iets andere dan de stoffen die er doorgaans mee bedoeld worden. 

Een autokatalysator speelt een grote rol bij het reguleren van de uitstoot van schadelijke gassen. Het is een verplicht onderdeel op alle auto's, omdat ze moeten voldoen aan milieunormen als het gaat om uitlaatgassen. Dit wordt bereikt door een geïmpregneerde honingraatbinnenvoering om de schadelijke gassen tegen te gaan.

Wat is een katalysator?

Deze vraag wordt vaak gesteld. Eigenlijk is een katalysator een belangrijk onderdeel van je auto dat de uitstoot van schadelijke gassen reguleert. Dit auto-onderdeel maakt deel uit van je uitlaatsysteem en is bedoeld om uitstoot van schadelijke gassen, zoals koolstofmonoxide, onverbrande koolwaterstoffen en stikstofoxiden, te minimaliseren.

Autokatalysator vervangen?

Hoewel een kapotte autokatalysator vrijwel niet voorkomt, is dit niet helemaal uitgesloten. Aangezien je het doorgaans pas merkt als het te laat is, rest er maar één optie en dat is een nieuwe katalysator kopen. Een defect aan dit systeem kan verschillende oorzaken hebben, zoals een zwakke ontsteking of slechte bougies. Redenen om hem te vervangen in plaats van te reinigen zijn vaak gebroken stukjes van de honingraat aan de binnenkant of als de katalysator helemaal verstopt is. Al met al is het vervangen van de katalysator een kostbare reparatie.

Of handiger om te reinigen?

In sommige gevallen heb je misschien geluk en hoeft de katalysator helemaal niet vervangen te worden. Het probleem kan soms worden verholpen door hem te reinigen. Enkele ‘symptomen’ die je kunt merken als hij schoongemaakt moet worden, zijn: hoger brandstofverbruik of vermogensverlies. 

Als je er zeker van bent dat je katalysator niet onherstelbaar beschadigd is, is de eenvoudigste manier om hem schoon te maken het gebruik van een speciaal middel, zoals een vloeistof die aan je brandstoftank kan worden toegevoegd en die helpt bij het reinigen en ontstoppen. Een andere manier om hem schoon te maken, is door hem te verwijderen en onder te dompelen in lakverdunner om te proberen hem weer verstoppingsvrij te krijgen. Deze manier kost echter wel wat meer moeite.

Nu eenvoudig online kopen!

Is je katalysator kapot of aan vervanging toe? UD-Autoparts biedt een breed scala aan katalysatoren die perfect op je auto en uitlaatsysteem passen. In het assortiment is er onder andere een katalysator voor de Volkswagen Golf, een katalysator voor de Peugeot 206, een katalysator voor de Citroën C1 en nog veel meer. Kortom: bij Uitlaatdiscounter vind je het onderdeel dat je nodig hebt voor vrijwel elk merk.

Nu bestellen voor de laagste prijs

We hebben niet alleen bijna het grootste aanbod aan katalysatoren, wij bieden op al onze onderdelen ‘de laagste prijs-garantie’. (Check eens de tarieven van ons huismerk: ‘Selected − by UDXperts’.) En we doen er alles aan om een uitstekende service te verlenen! Onze klanten beoordelen ons niet voor niets met een 8,9 (12.000 beoordelingen).

Uitlaatdiscounter is dé uitlaatspecialist bij uitstek! Niet alleen bieden wij een super groot assortiment, je geniet ook nog eens van de laagste prijs-garantie. Vind eenvoudig het auto onderdeel dat je nodig hebt en bestel online.

Heb je vragen?

Heb je vragen over katalysatoren of andere auto onderdelen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder!
Katalysator vergelijken
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.